Ocet jabłkowy jest ceniony ze względu na to, że sprzyja odchudzaniu. Sprawdź, jak wprowadzić go do swojej diety!
Codziennie do wygrania 300 zł!
Składniki:
- 1 fenkuł
- 1 marchewka
- 2 jabłka
- 50 g kiełków rzodkiewki50 g roszponki
- 1 cebula
- 4 łyżki octu jabłkowego
- Sól, pieprz
- 2 łyżki oleju z orzechów włoskich
Fenkuł pokroić w cienkie plasterki, marchewkę w słupki, jabłka utrzeć na grubej tarce (można zostawić 4 plasterki do dekoracji). Cebulę pokroić w drobną kostkę. Roszponkę i kiełki umyć i osuszyć. Ocet jabłkowy doprawić solą i pieprzem, wmieszać olej. Wszystkie składniki wymieszać. Posypać startym serem. Dekorować plasterkami jabłka.