Schab z ragout grzybowym

Obiad w dobrym stylu

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 0,75 schabu,
- 10 dag żółtego sera,
- 0,3 kg grzybów leśnych,
- 1 czerwona papryka,
- 1/2 małego pora,
- 1 szklanka śmietanki 30 proc.,
- sól, pieprz,
- kilka listków natki pietruszki do dekoracji,
- olej i masło do smażenia

Przygotowanie:

Schab pokroić na porcje, każdą lekko rozbić. Włożyć po kawałku sera i zawinąć. Paprykę i pora oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić. Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć, jeśli są duże, pokroić, przesmażyć na rozgrzanym maśle. Wyjąć je i na tej samej patelni przesmażyć warzywa, doprawić solą i pieprzem. Do warzyw dodać grzyby i jeszcze raz przesmażyć, zalać śmietaną i gotować do zgęstnienia sosu. Gotowe ragout podawać z usmażonym schabem, dekorować natką pietruszki.
Czas przygotowania 1 h 30 min. Przepis na 5 osób.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas