Schab z ragout grzybowym
Obiad w dobrym stylu

Składniki:
- 0,75 schabu, - 10 dag żółtego sera, - 0,3 kg grzybów leśnych, - 1 czerwona papryka, - 1/2 małego pora, - 1 szklanka śmietanki 30 proc., - sól, pieprz, - kilka listków natki pietruszki do dekoracji, - olej i masło do smażenia
Przygotowanie:
Schab pokroić na porcje, każdą lekko rozbić. Włożyć po kawałku sera i zawinąć. Paprykę i pora oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić. Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć, jeśli są duże, pokroić, przesmażyć na rozgrzanym maśle. Wyjąć je i na tej samej patelni przesmażyć warzywa, doprawić solą i pieprzem. Do warzyw dodać grzyby i jeszcze raz przesmażyć, zalać śmietaną i gotować do zgęstnienia sosu. Gotowe ragout podawać z usmażonym schabem, dekorować natką pietruszki. Czas przygotowania 1 h 30 min. Przepis na 5 osób.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!