Sekretne składniki siostry Anastazji. Oto co dodaje do surówki z kapusty
Szukasz pomysłu na dodatek do obiadu? Masz dość klasycznej mizerii, kiszonej kapusty czy ćwikły? Siostra Anastazja proponuje surówkę z białej kapusty w niezwykle orzeźwiającym wydaniu, wystarczy dodać do niej dwa tajemne składniki znanej zakonnej kucharki.
Surówka z kapusty z jabłkiem i ogórkiem według przepisu siostry Anastazji
Sekretne składniki, które dodaje siostra Anastazja do swojej surówki to: ogórek i jabłko. Dzięki nim dodatek do obiadu nabiera ciekawszego, orzeźwiającego smaku, który zadowoli podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy.
Surówka z kapusty siostry Anastazji: Przepis
Do wykonania surówki z kapusty potrzebne będą następujące składniki:
Zobacz również: Rodzynkowiec inspirowany przepisem siostry Anastazji
- Surówkę należy zacząć przygotowywać na kilka godzin przed obiadem. Na początek należy umyć i poszatkować kapustę, następnie włożyć ją do miski bądź garnka i mocno nasolić. Warzywo odkładamy na dwie godziny, aby zmiękło.
Surówka z kapusty to doskonały pomysł na dodatek do obiadu, a dzięki sekretnym składnikom siostry Anastazji nadasz jej nowy, ciekawy smak, którym zaskoczysz rodzinę i gości. Ta surówka z białej kapusty smakuje nawet najwybredniejszym podniebieniom.