Sernik na piegusku
Przedstawiamy sernik w zupełnie nowej wersji! Jest pyszny i tak aksamitny, że wręcz rozpływa się w ustach. Z pewnością zachwyci każdego fana słodkości.
Aksamitny sernik na piegusku123RF/PICSEL
Sposób przygotowania:
1. Białka ubij na sztywno. Dalej ubijając, dodawaj cukier, żółtka i mąkę wymieszaną z suchym makiem. Ciasto przełóż do wyłożonej pergaminem formy. Piecz 25-35 min w 180°C.
2. Kremówkę ubij na sztywno, połącz z drugą śmietaną, cukrem pudrem oraz 1 opakowaniem cukru waniliowego. Galaretkę rozpuść w 100 ml ciepłej wody. Po przestudzeniu wlej do kremu. Wymieszaj całość starannie. 3 Masę przełóż na upieczony i ostudzony spód, wyrównaj. Odstaw na pół godziny do lodówki. Garść jeżyn przebierz, opłucz. Zasyp cukrem waniliowym (część lekko rozgnieć). Odstaw, aby puściły sok. Polej stężały serniczek.