Sernik na piegusku

Przedstawiamy sernik w zupełnie nowej wersji! Jest pyszny i tak aksamitny, że wręcz rozpływa się w ustach. Z pewnością zachwyci każdego fana słodkości.

Aksamitny sernik na piegusku
Aksamitny sernik na piegusku123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Białka ubij na sztywno. Dalej ubijając, dodawaj cukier, żółtka i mąkę wymieszaną z suchym makiem. Ciasto przełóż do wyłożonej pergaminem formy. Piecz 25-35 min w 180°C. 

2. Kremówkę ubij na sztywno, połącz z drugą śmietaną, cukrem pudrem oraz 1 opakowaniem cukru waniliowego. Galaretkę rozpuść w 100 ml ciepłej wody. Po przestudzeniu wlej do kremu. Wymieszaj całość starannie. 3 Masę przełóż na upieczony i ostudzony spód, wyrównaj. Odstaw na pół godziny do lodówki. Garść jeżyn przebierz, opłucz. Zasyp cukrem waniliowym (część lekko rozgnieć). Odstaw, aby puściły sok. Polej stężały serniczek.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas