Sernik na zimno
Pyszny, nie za słodki, za to naprawdę orzeźwiający deser z owocowym dodatkiem w wersji na zimno. Bez pieczenia! Przypadnie do gustu miłośnikom serników.

Składniki
- 1 kg twarogu (najlepiej w wiaderku, typowo na sernik)
- 2 galaretki o smaku brzoskwiniowym
- 2 saszetki żelatyny
- 1 kartonik śmietany 30 proc. (250 ml)
- 100-120 g cukru
- 1 puszka brzoskwiń
1. Żelatynę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu, odstawiamy. Tak samo postępujemy z galaretkami. Brzoskwinie z puszki kroimy.2. Śmietankę chłodzimy. Gdy będzie już schłodzona, ubijamy ją mikserem, stopniowo dodając cukier. Miksujemy dalej, aż cukier się rozpuści.3. Ubitą śmietanę łączymy z twarogiem i żelatyną. Mieszamy starannie, aż do połączenia składników. Gotową masę przekładamy do formy, wyrównujemy wierzch. Układamy na nim pokrojone brzoskwinie z puszki, zalewamy je galaretkami. Ciasto schłodzimy w lodówce ok. 3-4 godzin.