Reklama

Reklama

Serowy burger z orzechami włoskimi

Pyszny i łatwy w przygotowaniu.

Składniki

  • 4 bułki z ziarnem
  • 1 opakowanie miksu sałat
  • ½ kg mielonej wołowiny
  • Pęczek pietruszki
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 100 g niebieskiego sera pleśniowego
  • 100 g orzechów włoskich np. Bakalland
  • 4 łyżki musztardy
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania

Cebulę drobno kroimy, pietruszkę siekamy i dodajemy wraz z jajkiem do mielonego mięsa, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i formujemy kotlety, które następnie smażymy. Ser pleśniowy kroimy na grube plasterki. Bułki kroimy na pół, każdą połówkę smarujemy musztardą. Łączymy burgery na spodzie bułki kładąc plaster sera, odrobinę sałaty, kotlet, kolejny plaster sera i posypujemy orzechami włoskimi.

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje