Sezon na grzyby

Pasztet z fasoli i grzybów
Pasztet z fasoli i grzybów123RF/PICSEL

Pasztet z fasoli z papryką i grzybami

Składniki:

  • 1/2 kg fasoli Jaś
  • 4 cebule
  • papryka
  • 4 jaja
  • 30 dag grzybów leśnych
  • 20 dag pieczarek
  • 2 listki laurowe
  • bułka tarta
  • przyprawa do dań z fasoli
  • gałka muszkatołowa
  • ziele angielskie
  • olej
  • czosnek granulowany
  • sól pieprz

Przygotowanie:

Sakiewki z grzybami

Składniki:

  • szklanka mąki
  • pół szklanki mleka
  • pół szklanki wody gazowanej
  • 3 jajka
  • sól
  • szczypta cukru
  • łyżka oleju
  • szczypior
  • 30 dag pieczarek
  • 20 dag świeżych grzybów
  • cebula
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • sól pieprz
  • olej

Przygotowanie:

Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?