Śliwki w boczku

Aktualizacja

Śliwki w boczku od dawna królują w charakterze dodatku na polskich stołach. Ten przepis sprawdzi się przy każdej okazji. Złota przystawka, czyli śliwki w boczku!

Śliwki w boczku smakują doskonale
Śliwki w boczku smakują doskonale123RF/PICSEL

Śliwki w boczku - przygotowanie

Śliwki umyj, wydryluj i potnij na połówki. W miejsce pestki włóż zioła. Tak przygotowany owoc owiń ciasno plastrem boczku.

Owoce z boczkiem ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub matą silikonową. 

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni, włóż blachę i piecz około kwadransa, aż boczek nabierze złocistych odcieni.

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Indyk jak burger z batatemPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas