Słodkie tosty z twarożkiem i winogronami
W 3 prostych krokach.
Wiosna to dobry czas, żeby wprowadzić do kuchni kolorowe, a zarazem pożywne dania. W miejsce tradycyjnych tostów z szynką, proponuję ich kreatywną wersję. Słodkie tosty z twarożkiem i winogronami, posypane orzechami i polane miodem to przepis, który zachwyci najbardziej wymagającego smakosza. Co więcej, wykonamy go w 3 prostych krokach!
Składniki:
- ½ kostki półtłustego twarogu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 kromki chleba tostowego (np. Dan Cake)
- 6 szt. winogron
- 6 szt. orzechów (np. nerkowca)
- 1 łyżka miodu
Przygotowanie:
1. Twarożek rozdrobnić widelcem, wymieszać z jogurtem naturalnym, pokroić winogrona.
2. Chleb upiec w tosterze.
3. Posmarować kromki chleba przygotowanym serkiem. Wyłożyć owoce, orzechy i polać miodem.
Smacznego!