Słodkości z moreli

Ciasto z morelami
Ciasto z morelami123RF/PICSEL

Piaskowy migdałowiec

Składniki:

  • 2 kg moreli
  • 40 dag masła
  • 30 dag cukru
  • 1 op. cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 6 jajek
  • 40 dag mąki pszennej
  • 10 dag mąki ziemniaczanej
  • 1 op. proszku do pieczenia
  • 10 dag kruchych ciasteczek migdałowych
  • 10 dag brązowego cukru 1
  • 10 dag płatków migdałowych
  • 2 łyżki cukru pudru do posypania
  • tłuszcz i mąka do przygotowania blachy

Przygotowanie:

Placek półkruchy z kokosową posypką

Składniki:

  • 1 kg mąki pszennej
  • 15 dag cukru
  • 6 łyżek kwaśnej śmietany
  • 25 dag masła
  • 4 jajka
  • 1 op. proszku do pieczenia
  • 2 op. cukru waniliowego
  • 1 i 1/2 kg moreli
  • 20 dag wiórków kokosowych
  • tłuszcz i mąka do blachy

Przygotowanie:

Francuska rozeta waniliowa

Składniki:

  • 1 op. mrożonego ciasta francuskiego
  • 80 dag moreli
  • 40 dag gęstej kwaśnej śmietany 
  • 2 jajka
  • 15 dag cukru
  • 1 op. budyniu waniliowego
  • mąka do oprószenia stolnicy
  • 1 op. płatków migdałowych

Przygotowanie:

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?