Reklama

Reklama

Smakowity drób w warzywach i ziołach

Delikatne białe mięso znakomicie nadaje się na wiosenną ucztę. Połącz je z aromatycznymi ziołami, a na twoim stole zagoszczą dania pyszne, lekkie i pełne świeżości.

Roladki z cukinią i marchewką

Czas przyrządzenia: ok. 45 min
Składniki dla: 6 porcji

Składniki - podstawowe:

  • 6 małych filetów z kurczaka
  • 1 mała cukinia
  • 1 marchewka
  • 1 puszka pomidorów

Składniki - przyprawy i dodatki:

  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • mielona słodka i ostra papryka
  • zioła do dań włoskich
  • kilka liści pora do związania
  • olej

Sposób przygotowania:

1. Liście pora przetnij wzdłuż. Sparz je wrzątkiem, polej zimną wodą i osącz. Filety rozetnij na płaty, rozbij. Oprósz przyprawami. Marchewkę obierz,cukinię oczyść. Warzywa pokrój w słupki.

Reklama

2. Rozłóż po porcji warzyw na mięsie. Zwiń, obwiąż porem. Obsmaż na oleju. Zdejmij.

3. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju ze smażenia mięsa. Włóż roladki oraz resztę cukinii i marchewki. Duś 25 minut, pod koniec dodaj pomidory. Przypraw.

Rada kucharza

Do obwiązywania roladek nadają się, oprócz liści pora, również grubsze źdźbła szczypiorku. Wcześniej trzeba je sparzyć i przelać zimną wodą.

Dowiedz się więcej na temat: dania z drobiu

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje