Smalec wegetariański

Dla niektórych takie smarowidło to smalec, ale w cudzysłowie. Nie da się jednak zaprzeczyć, że wygląda jak ten prawdziwy, jest od niego zdrowszy, mniej kaloryczny, a prawdopodobnie też smaczniejszy.

Zasmakuje też miłośnikom "oryginału"
Zasmakuje też miłośnikom "oryginału"123RF/PICSEL

Obieramy cebulę, kroimy jak najdrobniej, obieramy jabłko i ścieramy je na małych oczkach tarki. 

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, smażymy cebulę z jabłkiem ok. 3 minut, cały czas mieszamy. Fasolę (tę z puszki odcedzamy) przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy podsmażoną zawartość patelni, przyprawy i łyżkę oliwy. Miksujemy całość do czasu połączenia się składników.

Przepis na brownie z kaszy jaglanejInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas