Smażone tofu w chrupiącej skórce
Aktualizacja
Smażone tofu to bardzo ciekawa propozycja na szybkie danie i zdrowe. Być może będzie to twoja ulubiona wersja tego sojowego przysmaku! Sprawdź, jak smakuje smażone tofu podane w miodowej glazurze!
Smażone tofu - przygotowanie
Tofu pokrój w kostkę, obtocz w mące ziemniaczanej i wrzuć na głęboki, wrzący olej.
Do miseczki wlej 3-4 łyżki sosu sojowego, dodaj tyle samo miodu i wymieszaj.
Imbir i czosnek zgnieć w prasce lub drobno posiekaj. Tak przygotowane dodaj do miodowego sosu.
Usmażone na złoto tofu dokładnie obtocz w sosie i ponownie wrzuć na pół minuty na olej.
Podawaj z ryżem i warzywami. Gotowe tofu posyp sezamem.
Sprawdź też inne przepisy:
Zobacz także: