Smoothie z jarmużem, młodą pszenicą i daktylami

Szybkie i pożywne. W sam raz na drugie śniadanie.

Koktajl z jarmużem
Koktajl z jarmużem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Do naczynia miksującego włożyć szpinak, lód, jarmuż, jabłko, daktyle, dodać wodę, sok pomarańczowy, skórkę z cytryny i młodą pszenicę. Rozdrobić 10 s/obr. 5, następnie zmiksować 2 min./ obr. 10, przelać do 4 szklanek.

2. Smoothie z jarmużem, młodą pszenicą i daktylami podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku w lodówce.

Jeśli nie masz urządzenia THERMOMIX®

1. Szpinak, lód, jarmuż, jabłko, daktyle zmiksować na gładką masę z wodą, sokiem pomarańczowym, skórką z cytryny i młodą pszenicą. Przelać do 4 szklanek.

2. Smoothie z jarmużem, młodą pszenicą i daktylami podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku w lodówce.

Wskazówka: Twarde daktyle należy uprzednio namoczyć w ciepłej wodzie przez ok. 1 godz., następnie wykorzystać w przepisie.

Zmysłowe smaki: Zielone smoothieINTERIA.PL
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas