Smoothie z jarmużem, młodą pszenicą i daktylami

Koktajl z jarmużem
Koktajl z jarmużem123RF/PICSEL

Składniki

  • 50 g liści szpinaku, świeżych
  • 100 g kostek lodu
  • 80 g jarmużu
  • 15 0 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 4 daktyle suszone, bez pestek (patrz wskazówka)
  • 400 g wody, niegazowanej
  • 200 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego (z ok. 2 pomarańczy)
  • 5 g skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
  • 1 – 1,5 łyżeczki młodej pszenicy – trawy sproszkowanej

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Zielone smoothieInteria.plINTERIA.PL
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?