Spaghetti – grzybowa carbonara z żółtkiem

Carbonara w nowej odsłonie

Carbonara z grzybami
Carbonara z grzybami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

DO DZIEŁA!

1. Na pierwszy ogień...

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i zostaw pół kubka wody z gotowania makaronu do sosu.

2. W międzyczasie...

Kurki umyj i osusz. Boczek pokrój w kostkę i przesmaż na maśle razem ze zgniecionymi ząbkami czosnku, aż będzie chrupiący. Dodaj grzyby i smaż kilka minut. Ugotowany makaron dodaj do patelni z boczkiem. Gotuj całość ok. 1 minutę.

3. To już prawie meta!

Wymieszaj połowę parmezanu z makaronem, podlej odrobiną wody z gotowania i mieszaj szybko, aż się zagęści. Wyłóż na każdy talerz porcję makaronu, zrób gniazdo, i połóż jajko na środku. Posyp resztą parmezanu i gruboziarnistym pieprzem.

Brawo! Oto pyszna carbonara. Zaproś znajomych, niech też spróbują!

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas