Spaghetti z klopsami w pomidorach
Mięsne dane w włoskim stylu
Sposób przygotowania
1. Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki. Chili oczyść, posiekaj. Cebulę i czosnek obierz, pokrój w kosteczkę. Pokrojone warzywa zeszklij na oliwie. Dodaj koncentrat. Krótko zasmaż. Dołóż pomidory i duś 20 minut. Tosty namocz. Bazylię posiekaj.
2. Mięso wymieszaj z odciśniętymi tostami, musztardą i bazylią. Przypraw solą, i pieprzem. Masę dobrze wyrób. Uformuj z niej niewielkie klopsiki.
3. Makaron ugotuj w posolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzej olej. Włóż klopsiki. Smaż je 5 minut. Potem przełóż do sosu pomidorowego. Mocno razem podgrzej.
4. Spaghetti odcedź, osącz wymieszaj z klopsikami w sosie. Posyp parmezanem