Spaghetti z klopsami w pomidorach

Mięsne dane w włoskim stylu

Spaghetti z klopsami
Spaghetti z klopsami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki. Chili oczyść, posiekaj. Cebulę i czosnek obierz, pokrój w kosteczkę. Pokrojone warzywa zeszklij na oliwie. Dodaj koncentrat. Krótko zasmaż. Dołóż pomidory i duś 20 minut.  Tosty namocz. Bazylię posiekaj. 

2. Mięso wymieszaj z odciśniętymi tostami, musztardą i bazylią. Przypraw solą,  i pieprzem. Masę dobrze  wyrób. Uformuj z niej niewielkie klopsiki. 

3. Makaron ugotuj w posolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzej olej. Włóż klopsiki. Smaż je 5 minut. Potem przełóż do sosu pomidorowego. Mocno razem podgrzej. 

4. Spaghetti odcedź, osącz wymieszaj z klopsikami  w sosie. Posyp parmezanem

Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas