Spaghetti z rozgrzewającym sosem pomidorowym

Poczuj włoski klimat w swoim domu!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjnemateriały prasowe

Sposób przygotowania

1. Makaron gotujemy: twardość al dente przez 7 minut, normale przez 10 minut. Cebule i czosnek siekamy na drobną kostkę i przesmażamy na 3 łyżkach oliwy z oliwek aż cebula i czosnek się zarumieni. Dodajemy koncentrat pomidorowy i cukier, przesmażamy aż całość się skarmelizuje.

2. Dodajemy pomidory z puszki i whisky, ocet balsamiczny oraz posiekane chili. Całość dusimy aż lekko zgęstnieje a pomidory się rozpadną, ok. 5 min. Doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu. Tak przygotowany sos łączymy z makaronem. Dzięki wyborowi makaronu np. Lubella produkowanego  z wysokiej jakości pszenicy, wszystkie składniki będą miały idealną konsystencję. Danie posypujemy bazylią oraz parmezanem do smaku.

Zmysłowe smaki: Makaron ze szparagami i szynkąInteria.tv
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas