Spaghetti z sosem migdałowo-paprykowym
Wysmakowane danie w 25 minut!
Składniki:
- 400 g spaghetti
- Sól
- 2 ząbki czosnku
- Słoik smażonej papryki (370 ml)
- 8 migdałów ze skórką
- 4 łyżki mielonych migdałów
- Słodka papryka
- 300 g wołowiny
- 1 cebula
- 1-2 łyżki oleju
- Pieprz
- 4 łyżki parmezanu tartego
Przygotowanie:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Paprykę osączyć i zmiksować. Migdały posiekać. Mielone i posiekane migdały lekko uprażyć na patelni bez tłuszczu, dodać do zmiksowanej papryki, doprawić słodką papryką i solą. Mięso pokroić w paseczki. Smażyć 2-3 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Dodać cebulę i smażyć razem. Makaron odcedzić i ponownie umieścić w garnku. Dodać sos paprykowy i mięso, wymieszać, podawać posypane parmezanem.