Reklama

Reklama

Spaghetti z sosem migdałowo-paprykowym

Wysmakowane danie w 25 minut!


Reklama

Składniki:

  • 400 g spaghetti
  • Sól
  • 2 ząbki czosnku
  • Słoik smażonej papryki (370 ml)
  • 8 migdałów ze skórką
  • 4 łyżki mielonych migdałów
  •  Słodka papryka
  • 300 g wołowiny
  • 1 cebula
  • 1-2 łyżki oleju
  • Pieprz
  • 4 łyżki parmezanu tartego

 

Przygotowanie:

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Paprykę osączyć i zmiksować. Migdały posiekać. Mielone i posiekane migdały lekko uprażyć na patelni bez tłuszczu, dodać do zmiksowanej papryki, doprawić słodką papryką i solą. Mięso pokroić w paseczki. Smażyć 2-3 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Dodać cebulę i smażyć razem. Makaron odcedzić i ponownie umieścić w garnku. Dodać sos paprykowy i mięso, wymieszać, podawać posypane parmezanem.

Smacznego

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje