Sprawdzone sposoby

Warto skorzystać z dobrych rad doświadczonych gospodyń domowych.

Rybę po usmażeniu od razu zdejmij z patelni, by nie wchłaniała nadmiaru tłuszczu
Rybę po usmażeniu od razu zdejmij z patelni, by nie wchłaniała nadmiaru tłuszczu123/RF PICSEL123RF/PICSEL

1. Aby podczas pieczenia ryby uniknąć jej wysuszenia, zawiń ją w natłuszczoną folię aluminiową.

2. Rybę po usmażeniu od razu zdejmij z patelni, by nie wchłaniała nadmiaru tłuszczu. Dodatkowo delikatnie osusz ją ręcznikiem papierowym.

3. Skrop surową rybę mieszanką oliwy i soku z cytryny. Dzięki temu będziesz mogła dłużej ją przechować, gdyż zabieg ten spowalnia mnożenie się drobnoustrojów.

4. Unikniesz przywierania ryby do patelni,jeśli przed przyprawieniem jej osuszysz każdy kawałek ręcznikiem papierowym i mocno rozgrzejesz olej, na którym będziesz ją smażyć.

5. Całe ryby lub filety ze skórą przed pieczeniem ponacinaj i wsyp w nie sporo przypraw. Dzięki temu ryba będzie aromatyczna.

Curry z dorszemInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas