Sprawdzony przepis na panierkę do ryb. Zawsze się udaje

Pyszną rybę w panierce możemy przygotować samodzielnie w domu
Pyszną rybę w panierce możemy przygotować samodzielnie w domu 123RF/PICSEL

Zobacz również:

  • obniżają ryzyko chorób układu krążenia, serca oraz zawałów,
  • obniżają ciśnienie, wspomagają pracę naczyń krwionośnych i obniżają stężenie trójglicerydów,
  • wspierają zdrowie mózgu i układu nerwowego,
  • zapobiegają depresji, stanom lękowym i chorobom psychicznym,
  • obniżają ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2,
  • zapobiegają otyłości,
  • zmniejszają stany zapalne,
  • zmniejszają reumatyzm. 
Najczęstszy błąd popełniany podczas smażenia to zbyt gruba panierka i niewłąściwy tłuszcz
Najczęstszy błąd popełniany podczas smażenia to zbyt gruba panierka i niewłąściwy tłuszcz123RF/PICSEL

Najlepsza panierka do ryb: Sprawdzony przepis

  1. Przygotuj rybę i pokrój ją w dzwonki. Jeśli masz już gotowe płaty, pokrój je na dowolnej wielkości kawałki. Usuń wszystkie ości. 
  2. Wbij do miski całe jajka, posól i popieprz je do smaku. Roztrzep dokładnie widelcem. 
  3. Maczaj rybę w jajku z obu stron i obtaczaj ją w mące lub w bułce tartej. Możesz też wymieszać bułkę z mąką w dowolnych proporcjach lub dodać do nich trochę mąki kukurydzianej. Ryba będzie miała wtedy ładniejszy kolor. 
  4. Smaż rybę na mocno rozgrzanej patelni. 
Prosty sposób na odchudzanie - domowa woda owsianaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?