Reklama

Reklama

Strudel z ciasta francuskiego z kiszoną kapustą

Z mrożonego ciasta francuskiego.

 Składniki:

  • Pół czerwonej papryki
  • Por
  • 2 łyżki oleju
  • 580 ml kapusty kiszonej
  • Kilka owoców jałowca
  • Listek laurowy
  • Sól, cukier
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mleka
  • Opakowanie ciasta francuskiego (mrożonego)
  • 2 łyżki kminku

 Przygotowanie:

Paprykę i pora drobno pokroić usmażyć na oleju, dodać kapustę, jałowiec i liść laurowy. Wlać 50 ml wody. Dusić 15 minut. Doprawić sola i cukrem.

Reklama

Jajko rozdzielić, żółtko roztrzepać z mlekiem. Ciasto rozwałkować, umieścić na wyłożonej papierem blasze, ułożyć na nim kapustę, brzegi posmarować, żółtkiem i zawinąć. Posmarować żółtkiem i posypać kminkiem. Piec 35 minut w 200 st. C.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje