Suflet z koziego sera

Efektowne śniadanie z dodatkiem koziego sera i ziół.

Suflet z dodatkiem koziego sera
Suflet z dodatkiem koziego sera123RF/PICSEL

W rondelku połącz masło z odrobiną mąki i mieszaj na małym ogniu. Zagotuj, dolej mleko i czekaj aż sos zgęstnieje.

Gdy masa będzie gładka i błyszcząca, dodaj przyprawy, ser oraz żółtka. 

Przygotuj foremki na suflet. Posmaruj ich wnętrze tłuszczem i wysyp parmezanem. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.

Zapiekaj około 20 minut. Podawaj na ciepło.

***

zobacz także: 

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy programTUTAJ>>>

"Ewa gotuje": Jabłka zapiekane z serem i żurawinąPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas