Reklama

Suflet z koziego sera

Efektowne śniadanie z dodatkiem koziego sera i ziół.

Czas przyrządzenia: 30 minut

Składniki

  • 150 gram koziego twarożku
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka tymianku
  • masło
  • mąka
  • szklanka mleka
  • 4 jajka
  • ser parmezan

W rondelku połącz masło z odrobiną mąki i mieszaj na małym ogniu. Zagotuj, dolej mleko i czekaj aż sos zgęstnieje.

Gdy masa będzie gładka i błyszcząca, dodaj przyprawy, ser oraz żółtka. 

Przygotuj foremki na suflet. Posmaruj ich wnętrze tłuszczem i wysyp parmezanem. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.

Zapiekaj około 20 minut. Podawaj na ciepło.

***

zobacz także: 

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy programTUTAJ>>>

Reklama


INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: suflet

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy