Superprzekąska: śliwki i daktyle w boczku

Pistacje obierz ze skorupek, migdały zalej gorącą wodą i również obierz.

Śliwki w boczku
Śliwki w boczkuPicsel123RF/PICSEL

Składniki dla 4 - 6 osób:

  • 20 cienkich plasterków
  • chudego wędzonego boczku
  • 10 śliwek suszonych
  • 10 daktyli
  • 20 wykałaczek
  • 10 migdałów
  • 10 orzeszków pistacjowych

Sposób przygotowania:

Pistacje obierz ze skorupek, migdały zalej gorącą wodą i również obierz. Migdały usmaż na maśle, przestudź. Śliwki i daktyle nadziewaj migdałami i pistacjami, a następnie zawijaj w plasterki boczku, spinając je wykałaczką. Roladki ułóż na posmarowanej oliwą tacce i grilluj 5-10 minut, zmieniając strony. Podawaj na ciepło lub zimno.

Czas przygotowania: ok. 20 minut

Zmysłowe smaki: Pastel AztecaInteria.tv
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas