Surówka z kiszonych ogórków i cebuli

Ogórki kiszone można przygotować zupełnie tak samo, jak kapustę – z dodatkiem cebulki i jabłka. Idealnie sprawdza się jako dodatek do obiadu - mięsa, zwłaszcza do gulaszów czy tradycyjnego schabowego z ziemniakami.

Z ogórków kiszonych przygotujesz pyszną i zdrową surówkę
Z ogórków kiszonych przygotujesz pyszną i zdrową surówkę123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i odcisnąć z wody.

Obrać jabłko, zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę.

Posiekać natkę pietruszki.

Na końcu wymieszać wszystkie składniki, dodaj olej i doprawić surówkę do smaku wedle uznania.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas