Reklama

Surówka z kiszonych ogórków i cebuli

Ogórki kiszone można przygotować zupełnie tak samo, jak kapustę – z dodatkiem cebulki i jabłka. Idealnie sprawdza się jako dodatek do obiadu - mięsa, zwłaszcza do gulaszów czy tradycyjnego schabowego z ziemniakami.

Składniki

  • 6 większych ogórków kiszonych
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • pół łyżeczki pieprzu mielonego

Sposób przygotowania

Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i odcisnąć z wody.

Obrać jabłko, zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę.

Posiekać natkę pietruszki. 

Na końcu wymieszać wszystkie składniki, dodaj olej i doprawić surówkę do smaku wedle uznania.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy