Surówka z marchewki na trzy sposoby

Trzy pomysły na surówkę z marchewki
Trzy pomysły na surówkę z marchewki123RF/PICSEL

Składniki

Tradycyjna surówka z marchewki: Przepis

Tradycyjna surówka z marchewki
Tradycyjna surówka z marchewki123RF/PICSEL
  1. Marchew i chrzan umyj, obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. 
  2. Jabłko umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych otworach.
  3. Składniki skrop sokiem z cytryny, wymieszaj ze śmietaną, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przepis na pikantny krem z marchewkiInteria KulinariaInteria Kulinaria

Składniki

Surówka z młodej marchewki

Surówka z młodej marchewki
Surówka z młodej marchewki123RF/PICSEL
  1. Wymieszaj twarożek, śmietanę i sól. 
  2. Marchewkę dobrze umyj i pokrój na cienkie plasterki.
  3. Ogórka umyj, obierz i pokrój w kostkę.
  4. Drobno posiekaj orzechy 
  5. Pomarańczę obierz i podziel na pół. Jedną część pokrój w kostkę, a drugą podziel na cząstki i pozostaw do dekoracji. 
  6. Marchewkę, ogórka, pomarańcze i orzechy wymieszaj z serkiem. 
  7. Przełóż surówkę do salaterki i udekoruj posiekaną pietruszką oraz cząstkami pomarańczy. 

Surówka z marchewki i włoskich orzechów

Surówka z marchewki z orzechami i olejem
Surówka z marchewki z orzechami i olejem123RF/PICSEL
  1. Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych otworach. 
  2. Jabłka umyj, obierz i także zetrzyj na tarce. 
  3. Grubo posiekaj orzechy włoskie. 
  4. Wymieszaj składniki i skrop je sokiem z cytryny.
  5. Dodaj sól i cukier do smaku. 
  6. Całość polej olejem i wymieszaj. 

Smacznego!

Składniki