Świąteczne cukierki ze śliwką kalifornijską i czekoladą

Cukierki na choinkę możesz przygotować samodzielnie w domu. Zobacz, jakie to proste!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjnemateriały prasowe

Sposób przygotowania

Czekoladę łamiemy na kawałki i wkładamy do miski. Dodajemy masło. W rondelku zagotowujemy śmietankę. Wlewamy śmietankę do miseczki z czekoladą. Czekamy minutę. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Miseczkę wkładamy do lodówki przynajmniej na godzinę, aby czekolada zgęstniała. Każdą śliwkę obtaczamy w masie czekoladowej. Następnie każdą śliwkę w czekoladzie obtaczamy w posypce. Śliwki układamy na kawałkach folii aluminiowej. Skręcamy brzegi tak, by uzyskać kształt cukierka. Zjadamy tego samego dnia.

Pralinki kokosoweInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas