Świąteczny pasztet z wątróbki. Szybki przepis Ewy Wachowicz dla zabieganych
Pasztet to nieodłączny element wielkanocnego menu. Jak go zrobić "w biegu"? Mamy prosty przepis Ewy Wachowicz. Spróbujcie!
Składniki:
- 450 g wątróbek kurzych
- 200 g masła
- 4 jajka
- 50 ml wiśniówki
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
Opis przygotowania:
- Wątróbki umyć, oczyścić, zmiksować.
- Miksując dodać jajka i wiśniówkę oraz rozpuszczone i lekko przestudzone masło.
- Masę przelać do "keksówki" wyłożonej folią spożywczą.
- Piec
- przez 45 minut w piekarniku w kąpieli wodnej, w temperaturze 150 st. C. Ostudzić.
- Podawać jako smarowidło.
Spróbuj też: