Świąteczny pasztet z wątróbki. Szybki przepis Ewy Wachowicz dla zabieganych

Pasztet to nieodłączny element wielkanocnego menu. Jak go zrobić "w biegu"? Mamy prosty przepis Ewy Wachowicz. Spróbujcie!

Pasztet z wątróbki
Pasztet z wątróbki123RF/PICSEL

 Składniki:

  • 450 g wątróbek kurzych
  • 200 g masła
  • 4 jajka
  • 50 ml wiśniówki
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Opis przygotowania:

  1. Wątróbki umyć, oczyścić, zmiksować. 
  2. Miksując dodać jajka i wiśniówkę oraz rozpuszczone i lekko przestudzone masło. 
  3. Masę przelać do "keksówki" wyłożonej folią spożywczą. 
  4. Piec
  5. przez 45 minut w piekarniku w kąpieli wodnej, w temperaturze 150 st. C. Ostudzić. 
  6. Podawać jako smarowidło.

Spróbuj też: 

„Ewa gotuje”: Torcik czekoladowyPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas