Reklama

Reklama

Sycąca zupa gulaszowa

Treściwa, konkretna, gęsta zupa mięsna zaspokoi każdy głód. Do tego doskonale smakuje. Można ją także podać na wykwintny obiad niedzielny, z pewnością zachwyci domowników.

Składniki

  • 500 g mięsa wieprzowego
  • 10-12 większych pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 3 ziemniaki
  • 1 tacka włoszczyzny
  • 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, majeranek, tymianek, papryka ostra i słodka
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • olej do smażenia

1. Warzywa z tacki oczyszczamy, obieramy, kroimy i gotujemy w 1,2 l wody ok. 40 min. Pod koniec gotowania doprawiamy.

2. Gdy bulion się gotuje, na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy oczyszczone mięso pokrojone w kostkę i smażymy. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę i ząbki czosnku, smażymy wszystko razem często mieszając, aż cebula się zeszkli.

3. Zawartość patelni dodajemy do bulionu, gotujemy pod przykryciem ok. godziny, w razie potrzeby dolewamy wodę.

4. Obieramy ziemniaki, paprykę kroimy dość drobno, a pieczarki w plasterki. Dodajemy wszystko do zupy, dodajemy wszystkie przyprawy, dwie łyżki koncentratu, gotujemy całość, aż ziemniaki będą miękkie. Zupa powinna być dość gęsta.

Reklama

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje