Szaszłyki z mielonego mięsa

Szaszłyki z mięsem mielonym
Szaszłyki z mięsem mielonym123RF/PICSEL

Kule z miętową nutką

Składniki

  • 80 dag mielonego mięsa mieszanego
  • 1/4 czerstwej bagietki (ew. 1 kajzerka)
  • 2/3 szkl. mleka do namoczenia bułki
  • 1 jajko
  • 1 cebulka
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 gałązki mięty
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • sól lpieprz
  • suszone zioła prowansalskie
  • trochę oleju do smażenia szaszłyków

Sposób przygotowania

Genialny sposób na mięso mielone - warzywne kotletyInteria KulinariaInteria Kulinaria
Kofty z czosnkiem
Kofty z czosnkiem123RF/PICSEL

Kofty czosnkowe

Składniki

  • 60 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cebulka
  • 1 jajko
  • 1/3 pęczka natki
  • 1 kajzerka
  • po 1 łyżce mielonej kolendry i kuminu
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • po 1/4 łyżeczki mielonego imbiru i pieprzu
  • 1 i 1/2 łyżeczki soli
  • po szczypcie mielonej gałki muszkatołowej oraz ostrej i słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej

Sposób przygotowania

Genialny sposób na mięso mielone - warzywne kotletyInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?