Sześć powodów, dla których warto jeść zielone pomidory

Zielone pomidory
Zielone pomidoryEast News
Zielone pomidory
Zielone pomidoryWacław KlagEast News

Składniki

  • 2 zielone pomidory
  • 2 jajka
  • 4-5 łyżek bułki tartej lub zmielonych płatków owsianych
  • łyżeczka ostrej papryki
  • szczypta kurkumy
  • sól morska, pieprz
  • olej i masło klarowane do smażenia

Składniki

  • 1/2 kg zielonych pomidorów
  • 2 ostre papryczki
  • 1 czerwona cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 dojrzałe kiwi
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • po łyżeczce rozmarynu i cząbru
  • po 1/2 łyżeczki kolendry i gorczycy
  • 2 łyżki cukru
  • sól, pieprz
  • oliwa

Składniki

  • 2-3 zielone pomidory
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 1 żółty pomidor
  • 3 garście mieszanki kolorowych sałat
  • 1 garść młodego szpinaku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1/5 cytryny
  • sól, pieprz ziołowy
  • 4 łyżki oliwy lub oleju
100 rad
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?