Szkockie jajka w sakiewkach

Aktualizacja

Szkockie jajka w sakiewkach to nietypowa wariacja na temat klopsików. Nie napracujesz się, a afekt "wow" gwarantowany. Szkockie jajka w sakiewkach z pewnością przypadną ci do gustu już od pierwszego razu!

Szkockie jajka w sakiewkach wyglądają oryginalnie
Szkockie jajka w sakiewkach wyglądają oryginalnie123RF/PICSEL

Szkockie jajka w sakiewkach - przygotowanie

Jedno jajko odłóż, pozostałe ugotuj na twardo. Kiedy ostygną, obierz.

Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Kajzerkę namocz w zimnej wodzie.

Do mięsa dodaj natkę, cebulę  z czosnkiem, odciśniętą kajzerkę, musztardę i przyprawy. Wbij surowe jajko i wyrób jednolitą masę, a następnie uformuj z niej 10 placuszków. Na każdym postaw jajko. Zlep brzegi.

Klopsiki obtocz w bułce tartej i Smaż na oleju ok. 10 minut, obracając. Potem owiń je naleśnikami, formując mieszki. Zwiąż je gałązkami ziół.

Sprawdź także te przepisy:

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Schabowy z mortadeliPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas