Szkockie jajka w sakiewkach
Szkockie jajka w sakiewkach to nietypowa wariacja na temat klopsików. Nie napracujesz się, a afekt "wow" gwarantowany. Szkockie jajka w sakiewkach z pewnością przypadną ci do gustu już od pierwszego razu!
Szkockie jajka w sakiewkach - przygotowanie
Jedno jajko odłóż, pozostałe ugotuj na twardo. Kiedy ostygną, obierz.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Kajzerkę namocz w zimnej wodzie.
Do mięsa dodaj natkę, cebulę z czosnkiem, odciśniętą kajzerkę, musztardę i przyprawy. Wbij surowe jajko i wyrób jednolitą masę, a następnie uformuj z niej 10 placuszków. Na każdym postaw jajko. Zlep brzegi.
Klopsiki obtocz w bułce tartej i Smaż na oleju ok. 10 minut, obracając. Potem owiń je naleśnikami, formując mieszki. Zwiąż je gałązkami ziół.
Sprawdź także te przepisy:
Zobacz również: