Szynka z sosem tuńczykowym
Delikatna i rozpływająca się w ustach szynka to prawdziwa gratka dla każdego mięsożercy. Wypróbuj przepis na to smakowite danie w niezwykłym sosie tuńczykowym. Palce lizać!
Sposób przygotowania:
1. Mięso opłucz. Utrzyj olej z wódką. Dodaj igiełki rozmarynu, sól i pieprz do smaku. Posmaruj mięso. Odstaw na całą noc. Czosnek obierz. Mięso ponacinaj. W nacięcia powtykaj ząbki czosnku.
2.Szynkę włóż do rękawa, podlej 2 łyżkami wody. Rękaw zawiąż. Piecz szynkę 100 min w 170°C. Pod koniec rozetnij rękaw.
3. Tuńczyka osącz, zmiksuj z majonezem i kaparami. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj do szynki.