Reklama

Reklama

Szynka z sosem tuńczykowym

Delikatna i rozpływająca się w ustach szynka to prawdziwa gratka dla każdego mięsożercy. Wypróbuj przepis na to smakowite danie w niezwykłym sosie tuńczykowym. Palce lizać!

Czas przyrządzenia: 110 min
Składniki dla: 16 porcji

Składniki

  • 1,5 kg szynki
  • po kilka łyżek oleju i wódki
  • 3 gałązki rozmarynu
  • pół główki czosnku
  • 1 puszka tuńczyka
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 1-2 łyżki kapa

Sposób przygotowania:

1. Mięso opłucz. Utrzyj olej z wódką. Dodaj igiełki rozmarynu, sól i pieprz do smaku. Posmaruj mięso. Odstaw na całą noc. Czosnek obierz. Mięso ponacinaj. W nacięcia powtykaj ząbki czosnku.

2.Szynkę włóż do rękawa, podlej 2 łyżkami wody. Rękaw zawiąż. Piecz szynkę 100 min w 170°C. Pod koniec rozetnij rękaw.

Reklama

3. Tuńczyka osącz, zmiksuj z majonezem i kaparami. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj do szynki.  

Świat kobiety

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: szynka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje