Szynka z sosem tuńczykowym
Delikatna i rozpływająca się w ustach szynka to prawdziwa gratka dla każdego mięsożercy. Wypróbuj przepis na to smakowite danie w niezwykłym sosie tuńczykowym. Palce lizać!

Składniki
- 1,5 kg szynki
- po kilka łyżek oleju i wódki
- 3 gałązki rozmarynu
- pół główki czosnku
- 1 puszka tuńczyka
- 2-3 łyżki majonezu
- 1-2 łyżki kapa
16 porcji
Sposób przygotowania:
1. Mięso opłucz. Utrzyj olej z wódką. Dodaj igiełki rozmarynu, sól i pieprz do smaku. Posmaruj mięso. Odstaw na całą noc. Czosnek obierz. Mięso ponacinaj. W nacięcia powtykaj ząbki czosnku.2.Szynkę włóż do rękawa, podlej 2 łyżkami wody. Rękaw zawiąż. Piecz szynkę 100 min w 170°C. Pod koniec rozetnij rękaw.
3. Tuńczyka osącz, zmiksuj z majonezem i kaparami. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj do szynki.