Tak szybko rozmrozisz mięso mielone. Sprytny patent szefów kuchni

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
22
Udostępnij
Poznaj tajniki mrożenia mięsa mielonego
Poznaj tajniki mrożenia mięsa mielonego123RF/PICSEL

Czy mięso mielone można mrozić?

  • Wieprzowinę należy spożyć po 1-2 miesiącach od daty mrożenia.
  • Mięso drobiowe (z kurczaka lub indyka) zaleca się zużyć również nie później niż po 2 miesiącach.
  • Mielona wołowina nadaje się do jedzenia nieco dłużej, bo 2-3 miesiące.
Genialny sposób na mięso mielone - kotlety z pokrzywąInteria KulinariaInteria Kulinaria

Jak zamrozić mięso mielone?

  • Porcje mięsa przełóż do woreczków strunowych. Staraj się układać je w taki sposób, aby było jak najbardziej płaskie.
  • Im cieńsza warstwa mięsa, tym mniej czasu będzie potrzeba na jego rozmrażanie. Tak zrobione paczki z mięsem pozwolą ci na przygotowanie porcji, które zużyjesz od razu, a przy okazji będą zajmować mniej miejsca w zamrażarce.
  • Z woreczków usuń powietrze i szczelnie zamknij.
  • Opisz datą mrożenia i umieść w urządzeniu.

Jak przyspieszyć rozmrażanie mięsa mielonego?

Przed mrożeniem podziel mięso mielone na mniejsze porcje
Przed mrożeniem podziel mięso mielone na mniejsze porcje123RF/PICSEL
zdjęcie
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
13
Super
relevant
5
Hahaha
haha
3
Szok
shock
0
Smutny
sad
1
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
22
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na