Reklama

Reklama

Tarta cytrynowa z truskawkami

Składniki: 175 g mąki, 310 g cukru, szczypta soli, 150 g masła, 3 jajka, skórka starta z i sok z 2-3 cytryn, 1 cytryna, 350 g truskawek, galaretka owocowa, mięta do dekoracji, tłuszcz do formy

Reklama

Przygotowanie:

Mąkę, 60 g cukru, sól, 100 g masła pokrojonego na kawałki i jedno jajko wyrobić za pomocą robota kuchennego na gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Ciasto rozwałkować między dwoma kawałkami folii spożywczej. Formę do tarty natłuścić, umieścić w niej ciasto, docisnąć brzegi, nakłuć kilka razy widelcem. Na cieście umieścić arkusz papieru i groszek do pieczenia na ślepo. Piec w 200 st. C przez ok 20 min..

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje