Tarta z dyniowym farszem

Coś słodkiego na jesienny poranek.

Tarta z dynią
Tarta z dynią123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Natłuść formę. Ciasto rozwał - kuj i wyłóż nim formę. Wstaw na 15 minut do lodówki. 

2. Nagrzej piekarnik do 170 st. C. Miąższ dyni zmiksuj. Dodaj roztrzepane jajka, śmietanę, drobno starty imbir, rozgnieciony czosnek i przyprawy. 

3. Ciasto w formie przykryj pergaminem i obsyp suchą fasolą. Wstaw do piekarnika na 20 minut. Zdejmij pergamin z fasolą. Wyłóż masę dyniową. 

4. Wstaw tartę do piekarnika. Piecz 30 minut. Po wyjęciu oprósz startą gałką muszkatołową i cynamonem. Podawaj lekko przestudzoną

Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas