Tartinki rybne z jajkiem

Makrela na małych kromkach bagietki może być superdaniem na domówkę!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • makrela wędzona, ok. 250 g
  • 2 jajka
  • cebula
  • szczypiorek
  • ogórek kiszony (1-2)
  • 2 łyżki gęstego majonezu
  • sól,
  • pieprz
  • chili i natka do dekoracji
  • bagietka do podania
25 min
6-8 porcji

Sposób przygotowania

1. Makrelę obierz ze skóry oraz ości,rozetrzyj dokładnie widelcem.

2. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz,posiekaj. Dodaj do makreli.

3. Cebulę drobno posiekaj i dodaj do masy.

4. Ogórek posiekaj albo zetrzyj. Dołóż do pasty wraz z majonezem i posiekanym szczypiorkiem, dopraw i wymieszaj. Podaj na kromkach bagietki, udekoruj chili i natką.

Zmysłowe smaki: Makrela w aromatycznym sosie pomidorowymInteria.tv
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?