Tartinki rybne z jajkiem
Makrela na małych kromkach bagietki może być superdaniem na domówkę!

Składniki
- makrela wędzona, ok. 250 g
- 2 jajka
- cebula
- szczypiorek
- ogórek kiszony (1-2)
- 2 łyżki gęstego majonezu
- sól,
- pieprz
- chili i natka do dekoracji
- bagietka do podania
25 min
6-8 porcji
Sposób przygotowania
1. Makrelę obierz ze skóry oraz ości,rozetrzyj dokładnie widelcem.
2. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz,posiekaj. Dodaj do makreli.
3. Cebulę drobno posiekaj i dodaj do masy.
4. Ogórek posiekaj albo zetrzyj. Dołóż do pasty wraz z majonezem i posiekanym szczypiorkiem, dopraw i wymieszaj. Podaj na kromkach bagietki, udekoruj chili i natką.