Tatar śledziowy na grzance

Przekąska z rybą. Smaczna i bogata w białko

Grzanki ze śledziem
Grzanki ze śledziem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Filety śledziowe wyjmij z zalewy, osusz, jeden odłóż do dekoracji, a pozostałe bardzo drobno posiekaj, a jeszcze lepiej zmiel. Masło utrzyj z odrobiną soli oraz pieprzu na puszystą, jasnokremową masę. Ciągle ucierając, małymi porcjami dodaj pokruszony twaróg oraz kwaśną śmietanę. Pod koniec ucierania dołóż rozdrobnione śledzie. 

2. Masę przypraw do smaku solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Odłożony filet pokrój na kawałeczki. Gotowy tatar ułóż na grzankach z bagietki. Udekoruj kawałeczkami śledzia, koperkiem i żurawiną.

Zmysłowe smaki: Śledzie zielone w zalewieInteria.tv
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas