Tatr z ostrej i słodkiej paprykiz czosnkiem
Warzywny, smaczny i pełen witamin!

Składniki
- 2 słodkie papryki (czerwone lub zielone)
- 2 papryczki chili
- 200 g wędzonego tofu
- 1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oleju
- kilka łyżek gęstego przecieru pomidorowego
- pół szklanki płatków owsianych
- drobno posiekana mała cebula
- 2 posiekane ząbki czosnku
6 porcji
Składniki
- przyprawy
- 3 łyżeczki suszonego lubczyku
- łyżeczka musztardy
- łyżka ketchupu
- pół łyżeczki wędzonej, słodkiej papryki
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Zmiksuj suszone pomidoryz tofu, dodaj płatki owsiane,wymieszaj i odstaw na 15 min.2 Oczyść papryki, usuń z nichpestki. Papryki drobno posiekajlub zblenduj. Dodaj do pomidorówzmiksowanych z tofu. Następnie dodaj pozostałeskładniki, dopraw i dokładniewymieszaj. Jeśli tatar jest zbytgęsty, można dodać do niegowięcej przecieru pomidorowego.Jeśli jest zbyt rzadki, możnadosypać więcej płatków.3 Wstaw na godz. do lodówki,aby smaki się połączyły.