Reklama

Reklama

Tatr z ostrej i słodkiej paprykiz czosnkiem

Warzywny, smaczny i pełen witamin!

Czas przyrządzenia: 30 minut
Składniki dla: 6 porcji

Składniki

  • 2 słodkie papryki (czerwone lub zielone)
  • 2 papryczki chili
  • 200 g wędzonego tofu
  • 1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oleju
  • kilka łyżek gęstego przecieru pomidorowego
  • pół szklanki płatków owsianych
  • drobno posiekana mała cebula
  • 2 posiekane ząbki czosnku

Składniki - przyprawy

  • 3 łyżeczki suszonego lubczyku
  • łyżeczka musztardy
  • łyżka ketchupu
  • pół łyżeczki wędzonej, słodkiej papryki
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Zmiksuj suszone pomidoryz tofu, dodaj płatki owsiane,wymieszaj i odstaw na 15 min.2 Oczyść papryki, usuń z nichpestki. Papryki drobno posiekajlub zblenduj. Dodaj do pomidorówzmiksowanych z tofu. Następnie dodaj pozostałeskładniki, dopraw i dokładniewymieszaj. Jeśli tatar jest zbytgęsty, można dodać do niegowięcej przecieru pomidorowego.Jeśli jest zbyt rzadki, możnadosypać więcej płatków.3 Wstaw na godz. do lodówki,aby smaki się połączyły.

Świat kobiety

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama