To może być hit na wielkanocnym stole. Zrób więcej, bo braknie

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Jak przygotować pyszne przystawki na Wielkanoc?
Jak przygotować pyszne przystawki na Wielkanoc?123RF/PICSEL

Roladki z łososiem

  • 4 jajka,
  • 100 g mąki pszennej,
  • 125 ml mleka,
  • 250 g mrożonego szpinaku,
  • 7 g cukru,
  • 300 g wędzonego łososia w plastrach,
  • 200 g serka kremowego,
  • 100 g sosu chrzanowego,
  • świeży koperek,
  • sól,
  • pieprz,
  • gałka muszkatołowa.
Jajka faszerowane makrelą? Palce lizać!
Jajka faszerowane makrelą? Palce lizać!123RF/PICSEL

Jajka z makrelą

  • 8 jajek ugotowanych na twardo,
  • 300 g makreli wędzonej,
  • 100 g majonezu,
  • 50 g czerwonej cebuli,
  • 40 g ogórków kiszonych,
  • 10 g musztardy francuskiej,
  • świeży koperek,
  • mielony pieprz.
Halszka Witkowska: Żałoba jest częścią miłościINTERIA.PL