To prawdopodobnie najlepsze, mięsne smarowidło do chleba, a przepis jest banalny

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Jak przygotować pyszne smarowidło z mięsa mielonego?
Jak przygotować pyszne smarowidło z mięsa mielonego?123RF/PICSEL

Mięsne smarowidło do chleba - składniki

  • 600 g łopatki wieprzowej lub karkówki,
  • 250 g surowego boczku,
  • 200 g smalcu,
  • kieliszek białego, wytrawnego wina,
  • 2 duże cebule,
  • 3 ząbki czosnku,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 liście laurowe,
  • 5 ziarenek ziela angielskiego,
  • 4 ziarna jałowca,
  • 4 goździki,
  • łyżka octu jabłkowego.

Mięsne smarowidło do chleba - przepis

Mięsne smarowidło do chleba możemy trzymać w słoikach w lodówce
Mięsne smarowidło do chleba możemy trzymać w słoikach w lodówce123RF/PICSEL
Prosty sposób na odchudzanie - domowa woda owsianaInteria KulinariaInteria Kulinaria