Uniwersalne i zdrowe smarowidło do chleba. Przygotujesz w kwadrans

Pasta z tuńczyka ułatwi komponowanie codziennego jadłospisu. Zdjęcie ilustracyjne
Pasta z tuńczyka ułatwi komponowanie codziennego jadłospisu. Zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Wszechstronna pasta z tuńczyka

Szybki przepis dla zabieganych

Przepis na pastę z tuńczyka i awokado

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 awokado
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka musztardy
  • świeży szczypiorek
  • odrobina soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
Awokado to sekretny składnik pasty
Awokado to sekretny składnik pasty123RF/PICSEL
  1. Jajko ugotuj na twardo. Po przestudzeniu pozbądź się skorupki i pokrój w drobną kostkę.
  2. Umyj i osusz szczypior, następnie poszatkuj. Tuńczyka wyjmij z puszki i rozdrobnij widelcem.
  3. Awokado przetnij na pół, wydrąż miąższ, przełóż do miski i skrop sokiem z cytryny. Dzięki temu nie będzie ciemniał.
  4. Połącz owoc z tuńczykiem, jajkiem i szczypiorem. Mieszając, dodaj musztardę oraz przyprawy.
  5. Ucieraj do momentu uzyskania jednolitej masy.

Prezencja ma znaczenie