Tort Sachera w nowoczesnej wersji

Tort Sachera w nowoczesnej wersji
Tort Sachera w nowoczesnej wersji123RF/PICSEL

Składniki

- ciasto:

  • 2/3 kostki masła
  • 1 i 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 8 jajek
  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka kakao
  • sól
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

- dodatek:

  • 30 dag truskawek
  • 1 szkl. zimnej śmietany kremówki 36 proc.
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 5 łyżek konfitury morelowej
  • 4 łyżki rumu
  • po 1/2 szkl. borówek i malin
10 porcji

Sposób przygotowania:

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?