Tortilla z białą quinoą, gaucamole i pikantną salsą

Tortilla z komosą ryżową
Tortilla z komosą ryżowąmateriały prasowe

Składniki

  • Quinoa biała 2x80 g (np. marki Britta)
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki mielonego kuminu (kminu rzymskiego)
  • 1/2 awokado
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 limonka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 mała cebula
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 dojrzały pomidor
  • 1 mała papryczka chili
  • mały pęczek kolendry lub pietruszki
  • opakowanie rukoli lub innej, dowolnej sałaty
  • ser feta (lub tofu w wersji wegańskiej)
  • garść orzechów ziemnych
  • 8 małych tortilli na taco lub 4 duże na tortille
  • oliwa
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

Roladki z tortilli z łososiemInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?