TOSKAŃSKI GULASZ FASOLOWY

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
  • 50 g drobno posiekanej czerwonej cebuli
  • 30 g obranej i pokrojonej w plastry marchewki
  • 30 g przyciętego i posiekanego selera naciowego
  • 1 ząbek drobno posiekanego czosnku
  • ½ papryczki chili bird’s eye, drobno posiekanej (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 200 ml bulionu warzywnego
  • 1 puszka krojonych włoskich pomidorów (400 g)
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 200 g fasoli z puszki
  • 50 g drobno posiekanego jarmużu
  • 1 łyżka grubo posiekanej pietruszki
  • 40 g kaszy gryczanej
1 osoby

Sposób przygotowania

Przepis na zupę gulaszowąInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?