Trę na wiórki i mieszam w salaterce. Takie połączenie smaków podbija każdy obiad

Martyna Bednarczyk

Oprac.: Martyna Bednarczyk

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
30
Udostępnij
Jak przyrządzić smakowitą surówkę z selera i gruszki?
Jak przyrządzić smakowitą surówkę z selera i gruszki? 123RF/PICSEL

Słodka surówka z selera i gruszki

  • potas,
  • sód,
  • wapń,
  • magnez,
  • błonnik pokarmowy,
  • kwas foliowy,
  • prowitaminę A,
  • witaminę C.

Składniki na surówkę z selera

Surówka z selera to źródło cennych witamin
Surówka z selera to źródło cennych witaminmateriał partnera
  • 1 sztuka selera korzeniowego
  • 1 marchewka
  • 1 gruszka
  • 2-3 łyżki suszonej żurawiny
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 3-4 łyżki soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • posiekana natka pietruszki

Jak przygotować domowy dodatek do obiadu?

  1. Zaczynamy od dokładnego umycia pod zimną i bieżącą wodą selera, gruszki oraz marchewki. W następnym kroku osuszamy owoc i warzywa kawałkiem ręcznika papierowego.
  2. Tak przygotowane warzywa i owoc obieramy, a następnie kolejno ścieramy na tarce jarzynowej do dużej miski.
  3. Wymieszaną tartą marchewkę, seler oraz gruszkę łączymy z suszoną żurawiną. W osobnej miseczce mieszamy jogurt naturalny z musztardą, a następnie polewamy surówkę.
  4. Na koniec doprawiamy surówkę z selera i gruszki solą i pieprzem, a wierzch obficie zasypujemy posiekaną natką pietruszki. Smacznego!

Przechowywanie surówki z gruszki i selera

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      reklama
      dzięki reklamie oglądasz za darmo
      „Ewa gotuje”: Sernik z waniliowym crème brûlée
      „Ewa gotuje”: Sernik z waniliowym crème brûléePolsat
      Przejdź na