Trileçe - mleczny biszkopt z karmelem

Trileçe - mleczny biszkopt z karmelem
Trileçe - mleczny biszkopt z karmelemmateriały prasowe

Składniki

- ciasto:

  • 5 jajek „zerówek”
  • 150 g cukru
  • 100 g mąki tortowej
  • 40 g mąki ziemniaczanej

- sos:

  • 750 ml mleka
  • 200 ml słodkiej śmietany 30%
  • 3 łyżki cukru

- karmel:

  • 170 g cukru
  • 50 g masła
  • 200 ml słodkiej śmietany 30%

- bita śmietana:

  • 200 ml lodowatej słodkiej śmietany 30%
  • cukier z wanilią

Sposób przygotowania:

Okładka książki "Stambuł do zjedzenia"
Okładka książki "Stambuł do zjedzenia"materiały prasowe
Fragment książki
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?