Reklama

Truskawkowo-migdałowe orzeźwienie

Jak przygotować idealny koktajl? Z całą pewnością, to nie jest trudne wyzwanie kulinarne. Jeśli mamy ochotę na zdrowy napój w nowej, oryginalnej wersji, warto przyrządzić go na bazie napoju roślinnego.

Koktajl truskawkowy z mango i kiwi

Czas przyrządzenia: 15 min
Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • Napój migdałowy np. Sante Organic bez dodatku cukru 450 ml
  • Truskawki świeże lub mrożone 400 g
  • Mango 300 g
  • Kiwi 300 g
  • Miód lub ksylitol (opcjonalnie) - do smaku
  • Płatki migdałów i listki mięty - do dekoracji

Sposób przygotowania

1. Truskawki miksujemy ze 150 ml napoju migdałowego. Przelewamy do 4 schłodzonych szklanek, do 1/3 wysokości.

2. Mango obieramy, usuwamy pestkę i miksujemy miąższ ze 150 ml napoju migdałowego. Przelewamy po grzbiecie łyżki do szklanek przykrywając warstwę koktajlu truskawkowego. Nie mieszamy.

3. Kiwi obieramy i miksujemy ze 150 ml napoju migdałowego Sante. Dosładzamy do smaku, jeśli to konieczne. Przelewamy po grzbiecie łyżki do szklanek, tworząc trzecią warstwę koktajlu.

4. Dekorujemy płatkami migdałów i listkami mięty. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.

Reklama


INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy