Tuszka z owocami

Pieczony indyk
Pieczony indyk123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 indyk (ok. 4 kg)
  • 2 pomarańcze
  • 1 jabłko
  • 12-14 suszonych moreli
  • 1 mango
  • 1 łyżka
  • śmietanki 30%
  • 2 łyżki masła
  • 1/3 szkl. świeżo wyciskanego soku pomarańczowego
  • 4 łyżki miodu
  • 1 ząbek czosnku
  • 3-4 goździki
  • 4-5 kawałków kory cynamonu
  • 1/2 łyżeczki otartego majeranku
  • szczypta przyprawy do pierników
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Najlepszy sposób na indyka z warzywamiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?