Reklama

Reklama

Twarożek z rzodkiewką na wiosenne śniadanie

Zbliża się czas nowalijek, których wiele osób jest spragnionych po zimowych miesiącach. Na stołach znów zagoszczą pomidory, ogórki, rzodkiewka i szczypiorek. Przepis na twarożek z rzodkiewką, to idealny pomysł na takie wiosenne śniadanie.

Składniki

  • 30 dag białego sera
  • śmietanka 30%
  • 2 łyżki mleka lub jogurtu (do rozrobienia sera)
  • pęczek rzodkiewek
  • szczypior
  • sól, pieprz
  • chleb lub bułki

Przygotowanie:

Biały ser rozgnieć widelcem, dodając według uznania śmietankę, jogurt lub mleko w takiej ilości, by powstał miękki twarożek.Rzodkiewki umyj i pokrój w półplasterki, dodaj do twarożku. Umyj szczypior i posiekaj go drobno. Dodaj do twarogu i rzodkiewek. Wymieszaj.

Twarożek możesz doprawić do smaku szczyptą soli, najlepiej morskiej, oraz pieprzem. Nałóż do przygotowanych naczyń i podawaj, np. z grahamkami lub z chrupkim pieczywem.Śniadaniowy twarożek możesz wzbogacić innymi dodatkami, takimi jak wyłuskane pestki dyni lub słonecznika.

Reklama

Smacznym i „chrupiącym” dodatkiem do twarożku może być też zielony ogórek. ***Zobacz również: Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy program TUTAJ>>>     

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje