Twarożek z rzodkiewką na wiosenne śniadanie
Zbliża się czas nowalijek, których wiele osób jest spragnionych po zimowych miesiącach. Na stołach znów zagoszczą pomidory, ogórki, rzodkiewka i szczypiorek. Przepis na twarożek z rzodkiewką, to idealny pomysł na takie wiosenne śniadanie.
Przygotowanie:
Biały ser rozgnieć widelcem, dodając według uznania śmietankę, jogurt lub mleko w takiej ilości, by powstał miękki twarożek.Rzodkiewki umyj i pokrój w półplasterki, dodaj do twarożku. Umyj szczypior i posiekaj go drobno. Dodaj do twarogu i rzodkiewek. Wymieszaj.
Twarożek możesz doprawić do smaku szczyptą soli, najlepiej morskiej, oraz pieprzem. Nałóż do przygotowanych naczyń i podawaj, np. z grahamkami lub z chrupkim pieczywem.Śniadaniowy twarożek możesz wzbogacić innymi dodatkami, takimi jak wyłuskane pestki dyni lub słonecznika.
Smacznym i „chrupiącym” dodatkiem do twarożku może być też zielony ogórek. ***Zobacz również: Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy program TUTAJ>>>