Reklama

Reklama

Uczta naleśnikowa

Znacie je tylko w wersjach z dżemem lub twarożkiem? A naleśniki to mnóstwo innych opcji. Zarówno wytrawnych, jak i słodkich.

Proste naleśniki à la sushi

Czas przyrządzenia: 20 min
Składniki dla: 4 porcji

Składniki - ciasto:

  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 1 szczypta soli
  • olej lub margaryna do smażenia

Składniki - dodatki:

  • 100-150 g wędzonego łososia w plastrach
  • 1 serek typu philadelphia
  • kilka kaparów
  • koperek

Sposób przygotowania:

Składniki ciasta wymieszaj blenderem. Rozgrzej patelnię i olej, wlewaj po łyżce wazowej ciasta i smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor. Odstaw do przestudzenia. Placki posmaruj serkiem i rozłóż na nich plasterki łososia oraz kapary i koperek. Zwiń je w rulon, pokrój na kawałki wielkości sushi i zepnij wykałaczkami.

Dowiedz się więcej na temat: naleśniki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje